schriftelijke_vragen_pvv.png

De Partij voor de Vrijheid heeft op 23 september 2020 schriftelijke vragen gesteld over de OZB aanslag voor de huizen in het probleemgebied Kanaal Almelo – De Haandrik. De antwoorden hebben wij 21 oktober jl. ontvangen.

We krijgen nu telefoontjes van gedupeerden die in zwaar beschadigde huizen wonen en die onlangs van het GBTwente bericht hebben gekregen over de gemeentelijke belastingen 2021. Tot hun verbazing zien deze mensen dat hun WOZ-waarde is gestegen, terwijl de woning technisch in zeer slechte staat is. Sommigen huizen zijn dermate ernstig beschadigd en onveilig dat ze gestut zijn. Ook deze huizen zijn tienduizenden euro’s hoger getaxeerd. In de praktijk zijn deze huizen onverkoopbaar vanwege de slechte staat, maar op papier zijn deze huizen veel meer waard geworden. Getaxeerd op waardes die de huizen nooit zullen opbrengen. En dit kan natuurlijk niet. Het is alsof een auto die total loss is verklaard na een aanrijding meer waard is geworden. Te zot voor woorden.

Lees verder

Naar aanleiding van onze schriftelijke vragen op 9 maart jongstleden en de beantwoording op 8 april 2020, heeft de PVV-fractie in Twenterand nog een aantal vragen, die meer verduidelijking moeten opleveren. Ook kregen wij duidelijke signalen uit Westerhaar-Vriezenveensewijk van ondernemers dat ze zich niet serieus genomen voelen door het college. Hier hebben we ook een aantal vragen over.

Lees verder

sewer-cover-178443__340.webp

In Dagblad Tubantia stond zaterdag jl. een artikel over de aannemers Flua, Reiner Kanalsanierung en Induron, die met een bepaalde techniek ervoor kunnen zorgen dat het oude riool een nieuw leven kan krijgen zonder dat weken- en dagenlang straten opengebroken hoeven te worden. Ook riolen uit de jaren 70 kunnen met deze techniek weer tientallen jaren mee. Er wordt zelfs gezegd dat bewoners van de aanliggende straten maar één dag van het riool af hoeven. Het wordt zelfs een wonderlijke manier van vernieuwing van riolen genoemd.

Lees verder

Vanmorgen lazen we in Dagblad Tubantia dat inwoners het station in Vroomshoop een enge plek vinden en de Partij voor de Vrijheid is het met de inwoners eens. Het feit dat inwoners dit een enge plek vinden, kwam voort uit communicatie van de Dorpsraad met onze inwoners. Mensen mijden het station zelfs.

Veel zou kunnen worden opgelost door op het station veelvuldig te handhaven en door camera’s op te hangen. De PVV Twenterand heeft dan ook de volgende vragen.

Lees verder

pvv_auto.jpg

Naar aanleiding van het artikel over Autodemontage Niks BV uit Westerhaar-Vriezenveensewijk in Dagblad Tubantia heeft de Partij voor de Vrijheid vragen gesteld. Dit bedrijf zegt al vanaf 2003 bezig te zijn haar bedrijf uit te willen breiden, maar zegt, ondanks toezeggingen en conceptovereenkomsten, nog steeds geen zicht te hebben op een daadwerkelijke uitbreiding. Reden genoeg om hier meer van te willen weten. De Partij voor de Vrijheid heeft dan ook een aantal vragen:

Lees verder

Op 10 september jl. lazen we in Dagblad Tubantia dat de Bebo Parket in
Vriezenveen zijn nieuwe activiteiten voorlopig moest uitstellen omdat Enexis niet in
staat was om de noodzakelijke werkzaamheden te verrichten. De nieuwe machine,
waarmee het bedrijf vloeren kan kleuren en van motieven kan voorzien, kan plus
minus 8 maanden niet draaien omdat Enexis niet in staat is om de stroomkracht te
verhogen van 80 naar 250 ampère.

Lees verder

Meer artikelen...

  • 1
  • 2