PVV haalt haar gelijk: Lantaarnpalen in Overijssel blijven staan

De provincie Overijssel wilde honderden lantaarnpalen langs provinciale wegen gaan verwijderen. Een motie van de PVV steekt daar nu echter een stokje voor. De partij uitte stevige kritiek op het plan en kreeg vanavond de politieke handen op elkaar in de Provinciale Staten om er een streep door te zetten. De motie 'Geen lantaarnpalen verwijderen' haalde vanavond een ruime meerderheid.

PVV-Statenlid Joeri Pool: "We zijn blij dat de provincie nu stopt met het uit de grond trekken van lantaarnpalen. Deze beslissing was veel te overhaast genomen. Het is daarom goed dat het provinciebestuur met succes is teruggefloten."

De provincie Overijssel was op enkele plekken al begonnen met het weghalen van de lantaarnpalen. Omdat de motie pas vanavond is aangenomen, zullen niet alle lantaarnpalen te redden zijn. De gedeputeerde melde nog wel dat meldingen van bewoners hierover nog zullen worden meegenomen en tot verandering kunnen leiden. Lantaarnpalen die nu wel blijven staan, gaan eerst wel uit. Als inwoners binnen een jaar aangeven dat ze een bepaald traject onveilig of te donker vinden, kan het licht weer aan.

Joeri Pool: "Veiligheid staat op één. Het is daarom absolute winst dat de lantaarnpalen blijven staan en dat de zorgen van onze inwoners gehoord zullen worden!"