PVV ENSCHEDE WIL EERSTE UUR GRATIS PARKEREN

De Enschedese PVV pleit in aanloop naar de verkiezingen voor het eerste uur gratis parkeren in de gemeentelijke parkeergarages. De kosten hiervoor zijn ongeveer 3,6 miljoen euro. Dekking wordt gevonden in het beter organiseren van de subsidie uitgaven (105 miljoen).

Lijsttrekker Hidde Heutink: “even een boodschap doen in Enschede wordt door de gemeente keihard afgestraft met torenhoge parkeertarieven. Indien we het eerste uur gratis maken wordt niet alleen de binnenstad aantrekkelijker, het is ook nog eens goed voor ondernemers en de portemonnee van de inwoner.”

De Enschedese PVV constateert dat het college 105 miljoen euro per jaar aan subsidies uitgeeft. Heutink: “de bibliotheek en musea hebben het geld hard nodig, maar een groot deel van de subsidies gaan naar onzinnige kunst en cultuurzaken waar de gewone inwoner helemaal niets aan heeft. Door slimmere keuzes te maken en subsidies beter te organiseren kunnen wij de binnenstad aantrekkelijker maken, en de inwoner een lastenverlichting meegeven.”