PVV Overijssel: wederom geld van Oost NL verdampt!

Na het debacle met Perrit in Hengelo (1.4 miljoen euro, waarvan 750.000 via Oost NL) in 2018, het echec met Lithium Werks (7,5 miljoen euro) in 2019, bereikte ons onlangs het bericht dat op 3 december 2019 het faillissement van SuperBuddy is uitgesproken.


In deze start-up heeft Oost NL ook belastinggeld gestoken. Vele honderdduizenden euro’s. Het bedrijf (online boodschappenservice) heeft amper 2 jaar bestaan.


De PVV Overijssel heeft signalen gekregen dat er nogal wat mis was bij deze start-up en heeft schriftelijke vragen gesteld om hier opheldering over te krijgen. Ook over de rol van Oost NL.


Fractievoorzitter Erik Veltmeijer: ‘Na Perrit, waar ik overigens nog in wil duiken en LithiumWerks ligt Oost NL onder een vergrootglas. Wanneer ons verhalen bereiken dat er wederom wat mis is met een project van Oost NL, kunnen we niet anders dan in de pen klimmen. Zo langzamerhand ga je je toch afvragen of er structureel iets niet goed zit bij Oost NL. Maar deze conclusie kunnen we pas trekken na de antwoorden op onze vragen.’