PVV Overijssel: “Provincie, neem ver afstand van advies Remkes!”

De PVV-fractie in Overijssel heeft met verbazing de schriftelijke reactie van de provincie Overijssel gelezen over het advies van Remkes over de stikstofaanpak. De gedeputeerde in Gelderland en woordvoerder voor de provincies Peter Drenth laat hierin weten blij te zijn met de stappen die het kabinet zet om het ‘stikstofprobleem’ aan te pakken.

De PVV-fractie in Overijssel walgt van deze uitspraak die weer eens laat zien dat de boeren in Overijssel niet op steun van de gedeputeerde kunnen rekenen. Volgens de PVV-fractie is er zelfs helemaal geen sprake van een stikstofprobleem.  
Statenlid Jeanet Nijhof: “Wij zijn geschokt door het feit dat onze provincie met het linkse hobbybeleid van Den Haag mee gaat en zullen dan ook een motie vreemd indienen die de provincie verzoekt niet mee te gaan met deze koers.”
PVV Overijssel hoopt op steun van andere partijen zodat dit advies buiten het provinciehuis blijft. Nijhof vervolgt: “Het wordt hoog tijd dat ook andere partijen die zeggen dat ze de boeren steunen, echt laten zien voor deze groep op te komen. Overijssel zit niet te wachten op onnodige regels vanuit Den Haag.”