PVV: Geen moskee in Enschede!

Vanavond om 18.45 uur heeft de PVV Overijssel een statement gemaakt voor aanvang van de hoorzitting en deelraadsvergadering afdeling Oost in Enschede waar o.a. het ‘Bestemmingsplan Moskee Kuiperdijk’ op de agenda stond.

De PVV stond vanavond boze en bezorgde burgers bij. Die maken zich terecht zorgen over hun veiligheid en dat van hun kinderen, de geluidsoverlast die de azan (gebedsoproep) gaat veroorzaken, verkeersoverlast en de waardedaling van hun huizen. Dit zijn slechts enkele van de 75 bezwaren, die door wethouder en islamknuffelaar Jeroen Hatenboer (VVD) zonder pardon van tafel zijn geveegd. Hatenboer gaat doodleuk verder met de voorbereidingen voor de bouw van de roeptoetermoskee en de islamisering van Enschede.

De PVV roept de gemeenteraad op het ‘Bestemmingsplan Moskee Kuipersdijk’ direct van tafel te vegen en deelde kaarten uit met de skyline van Enschede, inclusief de minaretten die er, als het aan de PVV ligt, nooit zullen komen.

Fractievoorzitter Erik Veltmeijer: “Stelt u zich eens voor dat zo’n haatpaleis met drie van die huilkanonnen naast úw huis wordt gebouwd. Dat trekt niemand. Wanneer we straks in de raad zitten zullen we alles in het werk stellen om deze mega-moskee tegen te houden.