PVV Overijssel: 'Gedeputeerde Boerman moet ontslag vechtende buschauffeur laten terugdraaien'

De PVV vindt het ontslag van de buschauffeur die vorige week op de vuist ging met een aantal jongeren op het busstation in Almelo, ongehoord. De partij wil dat gedeputeerde Boerman aan busvervoerder Keolis vraagt het ontslag terug te draaien.

De buschauffeur zou met de jongeren op de vuist zijn gegaan, nadat ze waren geweigerd in een volle bus. De man werd vervolgens ontslagen. Er raakte niemand gewond bij het incident. 

Ontslag

De PVV vindt het ontslag van de man onbegrijpelijk, omdat het politieonderzoek naar het voorval nog loopt. "Wacht eerst dat onderzoek af voordat je deze man na vijftien jaar trouwe dienst op straat zet. Wij vinden dit onacceptabel", aldus PVV-Statenlid Joeri Pool. 

"Buschauffeurs in Overijssel hebben elke dag te maken hebben met hufters in het OV die denken de baas te zijn. Als je dan voor de zoveelste keer wordt uitgescholden, zoals hier het geval lijkt te zijn geweest, doet dat wat met je."

Achter de buschauffeur

De partij maakt zich hard voor de buschauffeur omdat de provincie concessieverlener van de buslijn is. "Wij staan als partij achter onze buschauffeurs. Dat zou een werkgever ook moeten doen." 

De PVV doet daarom een beroep op gedeputeerde Boerman om Keolis te bewegen het ontslag voor nu terug te draaien.

Vrijdag wordt het ontslag van de buschauffeur definitief.

Bron:https://www.rtvoost.nl/nieuws/319549/PVV-Overijssel-Gedeputeerde-Boerman-moet-ontslag-vechtende-buschauffeur-laten-terugdraaien