PVV: BESCHERM ONZE BOEREN EN BEDRIJVEN IN ENSCHEDE TEGEN STIKSTOFGEKTE

De Enschedese PVV fractie gaat maandag tijdens de raadsvergadering een motie indienen inzake de gevolgen van de door het rijk afgekondigde stikstofplannen.

Fractievoorzitter Hidde Heutink: “We constateren dat het rijk een heksenjacht heeft geopend richting onze boeren en bedrijven. Met het indienen van een motie beogen we een krachtig signaal te geven dat Enschede haar (boeren)bedrijven koestert.”

De motie roept enerzijds op om de impact van de stikstofmaatregelen te onderzoeken, en anderzijds om de dialoog met de provincie op te starten en daarin nadrukkelijk mee te nemen dat Enschede haar (boeren)bedrijven koestert en dat de provincie alles in het werk dient te stellen om deze (boeren)bedrijven te beschermen.

Heutink vervolgt: “op veel plekken moet straks voor 95% stikstofreductie plaats vinden. Dat is compleet losgeslagen van de werkelijkheid en betekent dat de Twentse landbouw door de overheid failliet wordt verklaard.”

De motie wordt mede ingediend door CDA, VVD, EA, BBE, FvD en SP en kan daarmee sowieso rekenen op een meerderheid van 23 zetels.