ENSCHEDESE PVV STELT VRAGEN IN ACTUALITEITENRAAD OVER VOORRANG STATUSHOUDERS EN ENERGIETOESLAG AAN DAKLOZEN

De Enschedese PVV fractie gaat vanavond tijdens de actualiteitenraad in op het advies van Hugo de Jonge om statushouders voorrang te geven op sociale huurwoningen. Dat terwijl de Enschedese inwoner jarenlang moet wachten op een huis.

Fractievoorzitter Hidde Heutink: “we willen vanavond van het college weten of de uitspraken van Hugo de Jonge met een korreltje zout mogen nemen, en daarmee ook de garantie dat we statushouders geen voorrang gaan geven op sociale huurwoningen. Het geven van voorrang aan statushouders is pure discriminatie t.o.v. mensen die al jarenlang in Enschede wachten op een fatsoenlijke woning.”

Tevens gaat de PVV-fractie vragen stellen over de energietoeslag van 800 euro. Onlangs werd bekend dat in de gemeente Alkmaar ook daklozen deze vergoeding hebben ontvangen, maar deze mensen betalen niet voor gas en elektriciteit. We willen van de wethouder de garantie dat dit in Enschede niet gaat gebeuren.

Raadslid Alberto Blömer: “Daklozen staan in Alkmaar te popelen om van de energietoeslag drank en drugs te kopen. Daar is dit geld natuurlijk niet voor bedoeld. We moeten voorkomen dat we onbedoeld als bank gaan fungeren om drank en drugs voor daklozen te bekostigen.”